Etusivu Shop Pelimme Köydenveto

Köydenveto

  • Tämä tietopeli sisältää 1400 kysymystä eri kategorioissa!
  • Kilpaile joukkueissa ja vedä köyttä voittovyöhykkeellesi!
  • Tämä peli sopii myös suurille ryhmille!
  • Laatikosta tulee oikea KÖYDENVEDON AREENA oikealla köydellä!

Tämä tietopeli sisältää 1400 kysymystä eri kategorioissa!
Kilpaile joukkueissa ja vedä köyttä voittovyöhykkeellesi!
Tämä peli sopii myös suurille ryhmille!
Laatikosta tulee oikea KÖYDENVEDON AREENA oikealla köydellä!

Tutustu KÖYDENVETO-peliin, vedä lippu voittovyöhykkeellesi voittaaksesi pelin! Tässä tietovisapelissä kaksi joukkuetta kilpailevat pelissä, jossa älykkyys on tärkeämpää kuin voima. Vastaa KYLLÄ-EI-kysymyksiin ja katso, voitko päästä askeleen lähemmäksi voittovyöhykettä. Voiko joukkueesi vetää lipun voittovyöhykkeelle voittaakseen pelin?

PELIOHJEET
Pelin aloittamiseksi laatikko on muutettava areenaksi. Taita laatikko auki ja pujota köysi merkityistä rei’istä. Aseta sitten lippu keskelle. Jaa jokaiselle joukkueelle KYLLÄ- ja EI-kortit valitsemansa värin mukaan. Aseta kortit korttipidikkeeseen keltaisella puolella eteenpäin ja kortti, joka on merkitty ensimmäiseksi, etummaiseksi. Valitse sitten jokaisesta joukkueesta yksi pelaaja kysymysten esittäjäksi, ja tämä vaihtuu jokaisella kierroksella, jotta kaikki pääsevät lukemaan kysymyksen.

Pelissä kysymysten esittäjä lukee korttipidikkeen näyttämän kysymyksen. Jokaisella joukkueella on hetki aikaa keskustella salaa. Kun molemmat joukkueet ovat tehneet päätöksen, he näyttävät vastauksensa samanaikaisesti työntämällä eteen yhden korteistaan. Jos molemmat joukkueet vastaavat oikein tai kumpikaan ei vastaa oikein, siirrytään seuraavaan kysymykseen eikä lippu liiku. Jos toinen joukkueista vastaa oikein, he saavat vetää lippua askeleen lähemmäksi itseään. Jokaisella seuraavalla kortilla askeleiden määrä, jonka saa liikuttaa lippua, kasvaa yhdellä.

Pelissä on myös erikoiskenttiä, jotka voivat auttaa sinua voittamaan. Voit esimerkiksi itse päättää, kuinka monta askelta kysymys on arvoinen, käyttää vastustajan kenttää tai kenttää, jossa voit ansaita kaksinkertaiset pisteet.

Kun joukkue saavuttaa voittovyöhykkeen, vastustajalla on viimeinen vetomahdollisuus. Tämä voi siirtää lipun askeleen takaisin heidän puolelleen. Tämän tekemiseksi häviävän joukkueen on vastattava oikein kaikkiin kuuteen kysymykseen kortissa.

Joukkue, joka viimeisen vetomahdollisuuden jälkeen ensimmäisenä saavuttaa voittovyöhykkeen, voittaa pelin!

KÖYDENVEDON SISÄLTÖ
121 kaksipuoleista korttia
1 köysi
1 lippu
1 korttipidike
1 pelilauta

Ikäsuositus

12 +

Pelaajien lukumäärä

2-20

Peliaika

10 – 20 minuuttia